SORA

599799

Regmar

669899

RIFT

669899

VALL

7491.099

LUNT

9991.399

YVON

1.2491.399

LEIA

9991.399

ANKEL

9991.599

aphe

9991.449

LEDAL

1.2991.899

SHAVA

8991.349

YURA

1.1491.499

Atlas

1.4992.199

ULFA

1.1991.699

INOV

2.3992.499

INGRA

2.4992.599

IVY

2.5992.799

TV ÜNİTESİ SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

Televizyon, bulunduğu mekanda genel oturma düzeni yönünü belirlediği için; televizyon üniteleri en göz önünde olan mobilyalar desek yanlış olmaz. Bu nedenle tv üniteleri, bulunduğu mekanın ana mobilyalarından biridir. Çeşitli tarz, malzeme ve ebatlarda alternatifleri olan üniteler; hem estetik, hem fonksiyon anlamında yaşam alanınızın genel dekorasyon stiline yön verebilecek önemli mobilyalardan biri olduğundan, doğru seçimi yapmak önemlidir.   

Öncelikli yapmanız gereken ünitenin geleceği duvara karar vermek ve hem buranın, hem de almayı planladığınız televizyonun ölçüsüne göre ebatı belirlemek olacaktır. Büyük bir televizyon alacaksanız tv ünitenizin buna oranla çok küçük kaçmamasına dikkat etmek, en önemli faktörlerden biridir. Alanın tasarımına bağlı olarak, zaman zaman tv ünitesi duvarla bir bütün olarak tasarlanmış olup oldukça uzun olabilir, bütünsellik sağlandığında oldukça şık bir görünüm elde edilebilir. Ancak yeterli alanınız olduğu halde televizyonunuza oranla çok küçük bir tv ünitesi seçmek, dengesiz bir görüntü elde etmenize yol açacaktır. 

Tv ünitesi yüksekliklerinden bahsedecek olursak, genelde ölçüler 30-47 cm arasında değişmekle birlikte, standart bir yükseklikten bahsetmek zordur. Burada seçim sizin kullanım tercihlerinize bağlı olarak değişir. Ancak referans bir kriter olarak koltuğunuzun oturma kısmı yüksekliğinden yola çıkabilirsiniz. Örneğin alçak bir koltukta tv ünitenizi bu yüksekliğe göre seçebilir, duvara monte bir tip ise buna göre asma yüksekliğini belirleyebilirsiniz.   

Diğer göz önünde bulunduracağınız faktör ise depolamadır. Oldukça geniş depolama alanı sunabilen tv üniteleri, bu anlamda hem dekoratif hem fonksiyoneldir. Bu nedenle doğru tv ünitesi seçimi hem alanınızı kullanım verimliliğini artırır hem de mekanın ana duvarında estetik bir görünüm elde etmenin anahtarlarından biridir.  

Tv ünitelerinde genelde çekmece tercih edilmektedir. Özellikle alt ve üst modülü olan set halindeki ünitelerde, alt parçadaki çekmeceler oldukça kolay bir kullanım sağlar. Üst modülde kapaklı ya da açık gözlerle de kullanım çeşitliliğini artırabilir, bu gözleri objelerle zenginleştirebilirsiniz. Bu noktada Anwen ve Figwit gibi üst raflı tv ünitelerimize yöneieblirsiniz. Ancak küçük bir alana sahipseniz, duvarlarda çok karmaşık bir görüntüye yol açmadan sadece alt modül kullanmak ve ihtiyacınız var ise duvarı raf ile zenginleştirmek, daha ferah bir mekan elde etmenizi sağlayacaktır. Özellikle ana yaşam mahali dışındaki oturma odası gibi ikincil tv odaları daha küçük olduğundan, daha yalın hatlara sahip, ebat olarak ve form olarak daha minimal tv üniteleri çok daha doğru bir tercih olacaktır. Ürünlerimizden Shava, Yura ve Atlas gibi modeller üst raf içermeyen sadece alt modül olup, kapaklı gözlere sahip olduğundan; mekanı düzenli gösterir ve böyle alanlarınız için oldukça uygundur.

Bu noktada diğer bütün mobilya seçimlerinde olduğu gibi, Tv ünitesi seçerken de mekandaki diğer mobilyaların tarzını göz önünde bulundurmanızda fayda var. İşin aslı dekorasyonda çoğu zaman tek bir doğru yoktur. Hayal gücünüz, kendi tarzınız ve kullanım beklentileriniz doğrultusunda sayısız alternatifler yapabilirsiniz. Yani her zaman tüm mobilyalar birbirine uyumlu olmalıdır demek doğru olmaz. Örneğin son zamanlarda trend olan eklektik tasarım tarzı; bir stile bağlı kalmadan, birden farklı stile sahip mobilyalar ve tasarım yaklaşımları ile ortaya çıkarılan bir kavram olmakla birlikte, doğru dengeyi bulduğunuz zaman oldukça marjinal ve sıradışı mekanlar elde etmenizi sağlayabilir. Ancak, ortaya karmaşık bir mekan çıkarmak ile arasında ince bir çizgi var. Bu noktada mekanı iyi inceleyin, hisleriniz size en iyi yol gösterici olacaktır. Yani ağırlıklı olarak loft stilde diyebileceğimiz, metallerin yoğun kullanıldığı bir yaşam alanında, illa ki metal bir tv ünitesi kullanmanız gerekmiyor. Aslında asıl konu, malzeme dengesini yakalamak da diyebiliriz.  

Son olarak, teknik ancak son görünümü oldukça etkileyebilecek bazı detaylara  dikkat etmek de oldukça önemli. Örneğin, düzgün planlanmazsa oldukça kötü görünebilecek olan kablolar. Tv ünitenizin arkası kapalı ise, kabloların geçmesi gereken boşluğa sahip olduğundan emin olun. Eğer televizyonunuzu duvara asmayı planlıyorsanız, bu noktada aşağı inen kabloları başka bir şekilde gizlemenizde fayda var. Basit ancak efektif bir duvar kaplaması bile hem kabloları gizlemenize yardımcı olacak, hem de daha bütüncül bir duvar elde etmenizi sağlayacaktır. Son olarak ise, duvara monte bir tv ünitesi seçecekseniz, asacağınız duvarın üniteyi tartacağından emin olun. Duruma göre ayaklı tv ünitesine yönlenmeniz gerekebilir.